دجال چیست؟(قسمت1)

ساخت وبلاگ

دجال کیست و چه زمانی ظهور می کند؟

دجال در لغت به معنی فردی که بسیار دروغگو ،فریب دهنده است و دجال شخصی که می گویند پیش از حضور مهدی موعود پیدا می شود و بسیاری از مردم فریبش را می خورند.(1الف)

دجال در روایت های شیعه

در روایت های شیعه نیز گفته های زیادی در مورد دجال به چشم می خورد و اینچنین گفته شده است که وی در زمانی که مردم گناهان زیادی را انجام دهند و نیکی را بد و بدی را نیک بدانند، ظهور خواهد کرد.(1الف)

در روایات اسلامی دجال در آخرالزمان و پیش از قیام مهدی از شرق و احتمالاً از خراسان ظهور می کند. و او با انجام کارهای شگفت انگیز و معجزاتی جمع زیادی از مردم را می فریبد. دجال در اورشلیم ادعای خدایی می کند و سرانجام پس از حکمرانی به مدت چهل روز یا چهل سال به دست عیسی مسیح یا مهدی یا هر دوی آنها به هلاکت می رسد.(1الف)

شکلک های محدثه

خداوند هیچ پیامبری را به رسالت برنگزید مگر آن که قومش را از دجال ترسانید و خداوند آن را تا به امروز بر شما تاخیر انداخته و اگر امر بر شما مشتبه شد بدانید که پروردگار شما یک چشم نیست و دجال بر الاغی که فاصله دو گوشش یک میل است خروج می کند و به مراهش بهشت و دوزخ و کوهی از نان و نهری از آب است و بیشتر پیروانش یهود و زنان و اعرابند و به همه کرانه های زمین بجز مکه و مدینه و حومه این دو شهر، گذر می کند.(1الف)

دجال آخر الزمان

تاریخچه دجال به قبل از اسلام برمی گردد در کتاب انجیل نام دجال نیز به میان آمده است از آیات انجیل استفاده می شود که دجال به معنای دروغگو و گمراه کننده است و چنین استفاده می شود که داستان خروج دجال و زنده بودنش در آن زمان هم در بین نصاری شایع بوده و در انتظار خروج دجال بوده اند.

در اسلام نیز سخن از دجال به میان آمده است و روایاتی در این موضوع از فریقین (سنی وشیعه) وارد شده است، که روایات اهل سنت در این باب به مراتب بیشتر از روایاتی است که در منابع شیعه موجود می باشد و اکثر روایات شیعه نیز در این موضوع برگرفته شده از منابع حدیثی اهل سنت می باشد.

یکی از علائم ظهور حضرت مهدی (عج) که در برخی روایات از علائم حتمی شمرده شده، خروج شخصی به نام <<دجال>> است. او یک طاغوت بسیار حیله گر است و عده بسیاری را با خود همراه می کند.(1الف)

فتنه دجال، فتنه ای بزرگ و بی مانند است و چنان گسترده و ویرانگر است که همه پیامبران الهی درباره آن هشدار داده و پیروان خود را از او بر حذر داشته اند. مانند روایتی از خاتم الأنبیاء (ص) که فرمودند: هر پیامبری که بعد از نوح آمده، قومش را از دجال ترسانید و من هم شما را از او می ترسانم. سپس فرمود: شاید بعضی از کسانی که مرا می بینند یا سخنم را می شنوند، او را درک کنند. گفتند: ای رسول خدا! قلوب ما در آن روز چگونه خواهد بود؟ فرمود: مثل آن، یعنی روشن تر از آن. (3)

علاوه بر این روایات فراوانی وجود دارد که همه ما را به پناه بردن از شر فتنه دجال سفارش می کند. و توصیه هایی به ما در این باره شده است؛ یکی از آن توصیه ها این است که، هر کس ده آیه ابتدایی سوره کهف را حفظ کند، از فتنه دجال در امان خواهد بود.

در برخی از روایات حتمی بودن خروج دجال، به مانند حتمی بودن ظهور حضرت مهدی (عج) دانسته شده و انکار آن کفر به شمار آمده است. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: هر کس خروج مهدی را منکر شود، به آنچه بر محمد (ص) نازل گشته، کافر شده است و هر کس نزول عیسی (ع) را منکر شود، کافر شده و هر کس خروج دجال را انکار کند، کافر شده است.


مکان خروج دجال
محدث قمی(ره) می گوید: در روایت است كه رسول خدا (ص) فرمودند: هر مۆمنی كه دجال را ببیند، آب دهان خود را بر روی او بیندازد و سوره مباركه حمد را بخواند، تا سحر آن ملعون دفع شود و در او اثر نكند. چون او ظاهر شود، عالم را پر از فتنه و آشوب نماید، و میان او و لشگر حضرت قائم (ع) جنگ واقع شود، و بالاخره آن ملعون به دست مبارك حضرت حجت (ع) یا به دست عیسی ابن مریم (ع) كشته شود. (4)

منبع:

.الف.1.تبیان - ویکی پدیا /دجال

1. بحارالانوار، جلد13،صفحه482.
2. بحار الأنوار، جلد52، صفحه209.
3. تلخیص و ترجمه منتخب الأثر، صفحه193.
4. منتهی الآمال، جلد2، صفحه33

کتاب عدل منتظر -گفتار دهم -نوشته داوود الهامی صص ۱۸۷-۱۸۳

حجّــت نــامه...
ما را در سایت حجّــت نــامه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6hojjatnamah5 بازدید : 164 تاريخ : سه شنبه 21 فروردين 1397 ساعت: 14:07